Min dag

Fy vad trött jag är, hur går det ihop. Jag som inte gör ett skit lix.

Gjorde så att Pierre sov över idag igen. Lyckades med det i går också. Jag klev iaf upp samtidigt som honom eftersom Adrian var klar vaken. Matade bytte och tvättade hans veck som vanligt och sen klädde jag honom innan vi gick upp. Kollade på okänd diagnos på tv4 fakta. Sen blev det bara skit igen.

Åt lite också innan jag gick ner och städade, typ vid 11 kom Emelie hit. Vi satt och snackade lite om spalterna till skolboken. Man har ju sånt när man går 3:an ( känns knäppt att vi går sista året ) ;p Iaf så var hon här typ till 14.00 eller så. Ungefär då gjorde jag klart det sista. Alltså mig själv ;p med lite smink och finare kläder än mjukisbh och mysbyxor .

Sen tog vi en promenad ner till Torsberg jag och Adrian för att möta Pierre. Köpte blöjor på vägen tillbaka.

Ikväll har vi inte gjort nå sp som vanligt. Vi badade lillen och masserade honom lite vid 19.30 eller så. Men ikväll somnade han inte som han brukar (:(:

Skönt att Onsdag äntligen är slut. I morgon, på fredag och lördag har jag saker planerade så det är ju kul (: att göra något.

Nu ska jag typ sova eller läsa eller nå.

PUSS

Andra veckans första dag

Igår blev Adrian 2 veckor !


Sitter här, klev upp tidigt med Pierre i morse och gjorde Adrian klar för dagen. Klädde på honom en av Frank Dandy tröjorna han fick av Rebecka och Patrik i går. Dock spydde han ner den direkt så då testade vi bodyn han också fick. Den hade krage och knappar och var riktigt stilig (:

Han ligger och sover nu. Jag har redan hunnit göra mig klar jag med. Ganska ovanligt att jag är klar vid den här tiden. Ska mata honom och byta på honom innan jag tänkte ta mig en promenad ner till stan och möta mamma.
Ska kolla på ett par byxor eller något annat kul till Adrian. Och typ en mascara till mig eller nå.

Sen runt 15.00 tiden ska jag till skolan och möta Pierre. Ska också lämna in ledighetsansökan lappen och hoppas på det bästa. Dom är lite sura dom där ;s

Ska gå och fixa håret som sista grej medans jag hinner innan han vaknar. '
BTW fyllde jag i hans " lilla hjärtat " bok i går med födelse datum och sånt kul som han kan vilja läsa om senare.



PUSS


25/26 september

Ursäkta för kass uppdatering men dagarna bara flyger iväg.

Som igår, vi var på BVC och gjorde det vanliga med mätning och vädning. Han väger nu över födselvikten igen. OCh då hade han växt 1.5 cm. Pratade med barnmorkan vi hade under graviditeten om amningen. Och det var som vi trodde, brjan på smölkstockning men inte alls farligt om vi gjorde något åt det.

Därefter gick jag med Pierre till skolan där Inga-lill hämtade mig och Adrian. Så kom mamma hem till oss med grejjer. Mina nylagade skor och min nylagade väska som jag inte haft sen i våras :o också hade hon med sig färska blåbär och hallon. Underbart gott ^^. Och en present från mina kusiner,och deras föräldrar. En söt dockgosedjur till Adrian.

Precis innan Pierre kom, kom Pierres syster och hon hade med dig en kasse med superfina kläder till Adrian. Ett par hängselbyxor, en body med tryck på, en mössa och en som var lite liten och ett par strumpor i hans storlek :D:D

Mot kvällen följde vi med henne till henne och Patrik. Där var Mikael och Mileja. Vi åkte och handlade och sen åkte vi till dom och åt. Det var meningen att det skulle bli film också men det blev så sent. En trevlig kväll iaf. Och första gången vi är ute med honom så sent och länge.



Idag klev vi upp och åt frukost. Adrian spydde efter sin. I sin vagn på den nya fällen och över honom. Jag trodde det var svett och luktade. Så hela han luktade sur disktrasa. Vi gick ner och badade honom och klädde honom i sina fina hängselbyxor som han fick i går. Vid 15.30 typ började vi laga mat. Eller mest Pierre.

Det har inte hänt så mycket mer. Vi har bara myst och plötsligt blev klockan 01.21

PUSS


Draft: Sept. 24, 2009

Fy dålig uppdatering. Men jag har fortfarande ont i skallen och fryser. Inte fullt lika mycket men tillräckligt för att göra en klen.

Adrian har nu börjar äta dubbelt upp. Alltså han blir inte längre mätt utav att äta från bara ett bröst.

Tänkte skriva lite om igår eftersom det faktiskt hände något då. Åkte ner till skolan med bussen som gick 11.20, skulle möta Pierre. Gick till skolan och satt och snackade med en massa folk till Pierre slutade klockan 15.00. Vi hade planerat att gå hem men det var så jävla kallt.

Skulle igentligen ha åkt med bussen som gick 13.00 men då hade jag bara precis hunnit hem innan jag skulle ner igen. Och kul att vara ute på och han vill ha mat. Så det gick ganska bra att sitta kvar där. Pratade med Nina också. Och fick reda på att jag får ogiltig frånvara nu sen jag fick barn.

Mamma kollade upp i dag hur mycket det var, det var typ giltig frånvaro på alla andra timmar än omvårdnad. Snacka om dissad av mina klassföreståndare. Så jag ska gå och hämta ledighetsansökan i morgon och ansöka om ledigt först fram till höstlovet. Så får se hur det blir sen.

När vi kom hem typ sov jag hela kvällen för jag mådde apa.
Adrian har sovit hela natten. Vaknade för att ammas klockan 03.50. Och sen  resten va  morgonen.
Idag har det förövrigt inte hänt särskilt mycket ..


PUSS

Förlossningen.

Ja jag tänkte väll skriva upp den också. Det kan ju vara kul att läsa senare i livet.

Söndagen den 13/9. Vet inte riktigt hur man börjar. Men jag stog iaf och duchade,. duchade länge och bara stod och kände på magen och tänkte att, jag kommer sakna den hur mycket som hellst när den är borta. Klev ur, och sa till Pierre att jag trodde det kunde hända när som hellst. Pierre pussade på min mage och sa " Ja nu kan den komma ut tycker jag " jag skrattade och sa att det inte gjorde mig nå om den stannade ett tag till.

Pierre gick sedan upp och skulle kolla vad Robin och Mikael gjorde. Själv gick jag och gjorde flingor i köket. Och helt utan förvarning gick vattnet. Det var som att man smällt en liten vattenbalong. Jag ropade på Pierre och gick och satte mig på toa. Klockan var typ 18.45 när vattnet gick och första värken kom 18.55. Det var som en lätt mensvärk.

Men jag och Pierre tänkte att det inte alls var bråttom eftersom alla hade sagt till oss att det inte behöver vara på gång bara för att vattnet gått. Sen hade dom också sagt att en normal förlossning brukar ta mellan 18 och 26 timmar eller så,
Vi ringde Inga-lill och hon sa att det inte var nå bråttom så vi gick ner och jag satte mig på toa igen eftersom det kom små skvättar lite då och då. Vi ringde mamma för att berätta. Och hon tyckte att vi skulle ringa till förlossningen eftersom det brukade gå fort för henne. Så det gjorde vi. Jag tog en handduk och satte mig på pallen brevid datan.

Vi ringde till förlossningen och när vi pratade med dom gick vattnet helt när jag ställde mig. Dom tyckte vi skulle åka in eftersom det var så långt att åka. Åter igen ringde vi till Inga-lill som var på klubben. Nu hade jag börjat få skapligt ont. Dom kom ganska fort, jag satt kvar på toan och Pierre packade de sista sakerna till BB väskan. Inga-lill ringde till förlossningen igen och frågade hur vi skulle göra, om hon skulle skjutsa oss som tänkt eller om ambulansen skulle komma.

Då hade jag redan apont så dom tyckte att ambulans var det bästa. Och tur var väll det. Ambulansen var här klockan 19.20. Vi var i gävle 20.10. Efter halva ambulansfärden var jag öppen typ 5 cm och då blev det prio ett larm och blåljus. Så när vi kom till förlossningen var det bara att krysta för huvudet var redan på väg ut. Pierre var ett helt underbart stöd under själva förlossningen. Under ambulansfärden var det lite synd om honom för han var tvungen att sitta fram. 20.30 Kom Adrian till världen.Efter bara 1.5 timme. Helt underbart fin.

Det kändes som att vi kom till Gävle sjukhus och fick en bebis och sen upp till BB. Overkligt liksom. Eftersom allt gick så fort. Men det gick bra allt ihopa och tur var väll det. Åkte hem vid 14.00 dagen efter för att Pierre inte hade sovit någonting alls. Han fick liksom inte ens en kudde till sängen.

Det var väll hela historien tror jag. Och nu ska jag sova (:


Jag älskar våran Adrian! <3
PUSS


BF 22 september

Tänk att det var i dag som våran Adrian var beräknad att komma. Vilken tur vi hade som fick dig 9 dagar tidigare. Annars hade jag nog suttit här otåligt och väntat på att det ska börja.

Pierre är i skolan i dag igen. Så mina dagar kommer väll se ganska lika ut antar jag., Nathalie hemmafru.
Har fortfarande äcklig huvudvärk och frossa. Det är skit jobbigt. Var aldeles sjöblöt i natt.
Hade tänkt att städa lite men det känns inte som att det kommer bli så mycket av det. Tråkigt nog. Ska hoppa in i duchen snart och sen lägga mig tills jag ska gå och möta Pierre på skolan ! :D:D

Längtar verkligen till 16.00 eller lite före för då börjar jag gå (: Har planerat att möta honom varje dag efter skolan med Adrian så att vi får frisk luft och motion (:.

Men nu ska jag dricka mitt te, knarka alvedon och sova lite medans adrian är lugn.
Fick också tillbaka Adrians pingla som jag har haft runt halsen hela hans tid i min mage. Den försvnn ju i ambulansen på väg till gävle.

PUSS

Besök

Nu har hjärtis kommit hem,. han har köpt en bröstpump till mig :D. Var igentligen meningen att jag skulle gå ner och möta honom på skolan när han slutade i dag. Men Han slutade tidigare så det blev inget med det.

Idag har jag haft världens äckligaste huvudvärk och frossa. Låg kvar typ 2 timmar i sängen efter Pierre åkt. Sen vela Adrian ha mat. Men han bara fjantade sig och jag frös och hade huvudvärk som sagt. Så Inga-lill fick hjälpa mig att koppa i honom sparad bröstmjölk.

Sen somnade han och sover fortf. klockan är ju 13.30.
Väntar på att han ska vakna nu så att han kan få mat. Bli bytt och sen tänkte jag och Pierre ta en promenad med honom så att han får lite frisk luft.


Mamma och Mormor var nyss här, mormor vela se hur vi hade det. (: Så fick vi present ifrån Mormor Ulf och Helen ( Min morbror och hans fru ). En sånn där mjuk fäll som vi har önskat oss. Blir helt perfekt. :D:D

PUSS

1 Vecka gammal

Sitter här, har städat lite. Men är inte riktigt klar än. Måste dammsuga också men hjärtis sover fortfarande (!) . Vilket han har gjrot sen typ halv 11 eller nå. Han sover bra på bröstmjölk (:(:
Pierre är och jobbar på RG så vi sitter här själva för första gången. Väldigt tomt och olivat om man säger så. Men jag känner inte heller för att vara ute på . Tänkte iaf gå en liten promenad med Adrian sen. När han vaknar som sagt.

Så ska jag hinna få i mig något annat än choklad och vatten också :):)

Tänk att han redan har bliit en vecka. Som sagt, känns som att vi alltid haft honom men endå som han kom i går. Nu vill hjärtis ha lite närhet och mat.



PUSS

2 dagar

Blir lite slö uppdatering här.

Igår var vi på BVC för första gången, mätte och vägde Adrian (: allt såg bra ut. Fick sånnadär amningsnäckor av barnmorskan som ska läka såriga bröstvårtor. Dom har redan blivit lite bättre (:(: Besöket där gick ganska fort, men självklart så var Adrian hungrig och nödig så vi gick till Pierres syster Rebecka och fixade det. Därefter gick vi promenad hem till min mamma. Vi skulle äta lite där innan vi skulle vidare till mormor för att visa upp våran älskling. Träffade också Richad min bror som åkt ända från örebro för att träffa Adrian.

Vi gick till Mormor och fikade lite där. Typ vid 20.00 kom vi hem eller nå och då var jag skit trött. Och lite stressad över att jag kanske inte skulle hinna vila/sova medans han gjorde det. Natten blir omöjlig om man inte har vilat ens lite. Men han sov jätte bra inatt som tur var. Han somnade klockan 09.00 och vaknade 01.00. Då matade jag honom och sen somande han om igen till 05.00. Matdax igen och sen somnade han till 10.00.
Dock har han varit lite surare idag. (: men hellre på dagen.

Idag kom Richard och hälsade på här hos oss. Vi åkte och köpte pizza på take off och sen satt vi alla och pratade (: Fredrika kom också och hälsade på.
Annars har dagen varit gansak lugn. Men jag är trött endå. Utan Pierre skulle det här vara omöjligt. Han finns där för mig hela tiden och är helt underbar. Världens bästa pappa. Dagarna kommer bli långa utan honom i veckan. Jag saknar honom redan.



PUSS

Dom bästa dagarna

Ja jag tänkte ju hinna skriva en snabbis här medans Adrian sover. Dagarna sen han kom har bara flugit iväg och vi har haft totalt fullt upp. Inte konstigt alls ;D. Kom hem redan i måndags eftermiddag. Pierre hade sovit riktigt dåligt och det fanns inte så mycket att göra (:. Så det lät lockande att komma hem till våran säng.
Ska försöka dra en sammanfattning av det som hänt sen söndags.



I söndags kväll kom Adrian klockan 20.30. Så Natten blev självklart på BB. En lite berättelse kommer sen :)

Måndags kom läkare och kollade att allt såg bra ut och så. Vi åkte hem och var hemma typ 16.00. Här hemma väntade Mamma Nicole och Rebecca som vela se våran hjärtis. (:(: Fick jätte fina presenter av bror Richard och Syster Rebecca. : ) Vi var trött på måndagen.

Tisdag så tog vi första promenaden med honom till Hemköp ;D kändes lite overkligt sådär. Emelie kom hon också och hälsade på en snabbis. Fick fina blommor av henne och Erik.

Igår kom Linnea. Jag och Pierre blev optimistiska och tänkte att vi kunde göra mer än vi kunde, Adrian har sovit jätte bra hitills enligt mig (: men hade inte lika tur Inatt. Riktiga maten kom i gång och han blev lite bråkig. Var verkligen skit trött. Vi gav honom några skedar ersätning för att jag hade så ont bröstvårtorna ( bara för att doms kulle få vila lite ) då sov han och så gjorde vi någon gång innan han somnade ordentligt (: en halvtimmes sömn kan verkligen vara overderlig i vissa lägen (:

Idag klev upp vid 11. Då sov Adrian fortfarande. Vi gjorde oss klara för att gå ner på stan. Gick typ 13.00, han tänkt hinna träffa Ellinor en snabbis men hon hade så bråttom hem. På stan blev det fört apoteket där vi köpte uppsamlingskupor, fetvadd och så fick vi en "medicinspruta" som vi kan mata honom med ifall jag får sådär ont igen. Tog en fika också innan det blev 6:an upp hem igen.

Nu ska jag passa på att sova lite medans han gör det, så att humöret hålls uppe i natt. Utifall han blir vrång (:
Jag älskar verkligen min lilla familj <3
Och tack för alla gratulationer det värmer verkligen (:(:



PUSS



Det blev en pojke!

Nu är det jag, Ella som sitter här.
Tänkte bara skriva att Nathalie & Pierre åkte in för typ två timmar sen tror jag och har nu fått en son.
Dom fick åka ambulans in för allt gick fort.
Vet inte så mycket mer just nu.

Men ett stort grattis gumman från mig! :D <3

Konstig dag

Idag är en sånn där konstig dag, känner inte för att göra ett jävla skit men jag är rastlös endå ;o
Vaknade typ 10.00 sen förflyttade jag mig mellan datan och sängen tills mamma kom men min nya kappa :D:D
Skit fin, men jag vet dock inte hur jag ser ut i den fören bebis har flyttat ur min mage.
Just nu ser jag iaf ut som en svamp i den. Inte allt för sött men ja, den är nog lika fin på som den är just nu att kolla på , efteråt (:(: drack lite te och pratade med mamma och Pierre. Upptäckte en spya under en stol som såg ut som lösbajs. Det är någon av hundarna som är skyldig iaf. Det är typ vad som hänt i dag än så länge,.

Sen ska vi laga mat jag och Pierre. Ungs spaghetti. Det är skit gott och lätt.
Om jag hinner ska jag också med Emelie och stor handla.

Har fortfarande inga batterier till kameran. SUCK. Får se om jag köper det ifall jag följer med Emelie och handlar.

UPDATE:

Nu har jag iaf handlat med Emelie, det blev så endå. Köpte chips och sånt fett till mig och Pierre ikväll. Känner mig trött fortfarande. När vi kom hem från affären så lagade vi maten. Blev gott :D:D Så nu ska vi inte göra något sp. Blir kanske en film och lite kramas om jag har tur (:

PUSS


Kort inlägg

Ja så var det fredag igen. Är piss trött som vanligt. :o

Var till barnmorskan i morse och kollade blodtrycket och så. Efter några dagar hemma från skolan såg det mycket bättre ut. Hon trodde det kunde bero på stress. tråkigt. Så det blir väll till att fortsätta ta det lugnt. Hoppas att bebis kommer snart så att man slipper vara syslolös och utan sällskap (:(:

Gick till skolan efter och åt med Pierre, sen åkte jag och Wezlan till Hemköp och köpte mat till han och därefter blev det till Emelie. Där blev vi kvar ett bra tag. Åkte på dollar en stund och vid 17.00 någon gång ringde hjärtis och sa att vi skulle börja med maten.

Idag blev det min mormors kycklinggryta. Hur underbart god som hellst ^^ tack dock ett tag att laga men det är lätt värt det. Drack hallonsoda till också som jag köpte på dollar ;D.
Mer har jag inte hunnit med idag. Jag är typ seg och frånvarande hela tiden så det är ju skit tråkigt.

Hade lite förvärkar idag också. Men dom slutade eftersom jag fortfarande sitter här och degar. (:(:

Klippte mig föresten i förrgår också. Blev typ 6cm. kortare, klippte topparna och det blev skit fräsht. I morgon ska jag nog lägga i en skumfärg som gör att håret får en lite finare och frächare färg ^^ Imorgon kommer också mamma med den nya jackan som jag fått utav henne. HAPPY. Det är en grå kappa (:(: första gången på flera år jag inte väljer en svart jacka. Och det är första gången sen jag gick i 6:an som jag väljer en kappa och inte en kort jacka. Hoppas den passar. Men jag kan ju inte riktigt se det än heller ;) magen är ganska ivägen.

Nu blir det till att kramas med älskling sen sova. Jag är sååååååå trött.
38+2 tiden bara rusar iväg.
11 dagar kvar till datum. <3

PUSS


38+0 Vecka 39

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 9 sep 2009.
Din graviditet startade Ons 17 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 31 dec 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 267 av 280. (95,4%).
Du är i vecka 39.
Du har gått 38 fulla veckor och 0 fulla dagar (v38+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 sep 2009
Du har 13 dagar kvar till beräknad förlossning.

Har ingen bild i dag. Batterierna till kameran är slut igen :(:( Får köpa i morgon och göra klart inlägget (:

Vecka 39: 9 sep - 15 sep 2009

 

Vecka 39

Kroppen:

Bestäm dig för att du är klar att föda ditt barn! Nu är du klar med förberedelser och du är redo. Känslomässigt känner man ofta blandade känslor, man är otålig samtidigt som man kan känna rampfeber.
Livmodertappen har i regel börjat mogna och mjukats upp för att underlätta förlossningsarbetet, i vissa fall försvinner den helt. Slemproppen kan lossna, men det är ingen garanti att förlossningen är på gång. Om den lossnar i tidigt skede kan den till och med återbildas. Slemproppen bildas i vecka fyra för att skydda ingången till livmoderhalsen. Den kan vara alltifrån genomskinlig i en geléaktig konsistens till brun-, röd- eller grönfärgad. Den kan även komma ut i små omgångar och vissa märker inte ens av den.

Barnet:

Det duniga hår som hittills täckt barnets hud försvinner och hudens rynkor är utslätade. Barnets avföring "mekonium" som samlats i tarmarna består av en blandning av lanugohår, gallpigment, utsöndringar från matsmältningssystemet och celler från tarmväggen. Barnet förbereder sig att födas genom att samla på sig extra mycket energi för att klara sig under förlossningen och de första levnadsdygnen innan mjölkproduktionen kommit igång.

Känns inte alls som att det kommer en bebis snart. Inte alls. :o har inte ont alls. Mer än att jag är öm i svanskotan. Hoppas på att den kommer snart. Och blir det en flicka har jag hittat en skit söt klänning på Lindex som jag är helt kär i ^^

PUSS


KÄRLEEEEK

Pierre är världens bästa.
Tänk, jag blir bara mer och mer kär i honom ju mer jag tittar på honom.
Min hjärtis <3 
Bilden är från min 16:års dag. Pierre är 15 här min sötis. Tänk att det är 2 år sen snart !
( ignorera mitt face ) 



PUSS

Barnmorskebesök

Var som sagt till barnmorskan idag och kollade lite och så. Hade ingen äggvita i urinen i dag som tur var men blodtrycket är jätte högt. Fick ligga inne och vila i ett rum och sen tog hon ett till , då var det fortfarande högt men lite mindre. Ska dit igen på fredag och ta fler prover. Hoppas att det inte är något fel :/

Men hon tyckte nog att det var dags att vara hemma och ta det lugnt nu sista tiden. Går in i vecka 39 imorgon så det är ju nära också,.

Efter besöket gick jag och Pierre till skolan. Kollade shema och sånt sen hade jag sjukvård. Pratade om skallen och skallskador. Men jag var bara där en stund. Pratade med Nina som tyckte jag skulle sjukskriva mig för säkerhetens skull.

Havandeskapsförgiftning kan man ju få jätte fort ;s det känns så jävla tråkigt att gå hemma " i onödan " och få en massa restuppgifter som man måste ta igen sen när man känner sig ok större delen av tiden. BLÄ :( plus att det är skit tråkigt att bara vara hemma och inte göra ett skit. Det är inte bekvämt vid datan så här kan jag inte döda så mycket tid direkt.

Skulle höra av mig dirr till barnmorkan eller sjukan om jag började må dåligt.
Åkte hem vid lunch för att ta det lugnt. Inga-lill kom och hämtade oss, var först på picasso och köpte kebab och pizza. Ska föresten bli skönt att få tillbaka min vanliga aptit sen. Slippa vara sjukt äckligt hungrig när jag blir hungrig. (:(:

Åkte hem, åt pizza sen la jag mig och sov.





PUSS

Slapp dag

Inget bloggande i helgen heller. Det märks att det är nära för jag är trött, och det är så obekvämt vid datan som sagt.

Imorgon ska vi till barnmorskan klockan halv 9. Får se om det är något fel eller hur det är. Ska bli skönt att få veta. Är ju yr och har hjärtklappning lite då och då också. Så man blir ju lite orolig.

Idag kom vi till skolan, jag och Pierre klockan typ kvart i 9. Gick och köpte cola och fördrev lite tid chillandes vid omvårdnad. Pierre skulle inte orientera och min lärare var sjuk så vi bara myste tills typ 10. Då skulle jag på svenska. Ganska spännande lektioner faktiskt (: för första gången på länge. Efter det blev det mat. Typ inte god, precis som det brukar vara.

Efter lunch hade vi Psykiatri/Utvecklingsströring. Jag gillar den kursen. (: Vi fick sluta 13.40. Pierre slutade 15.00 så jag satt och väntade på honom. Jag hade tänkt klippa mig men jag funderade för länge så jag hann inte ;p. Vi hade tänkt gå hem, men orkade inte så vi satte oss och väntade på bussen redan vid schenströmsplan. HAH så långt hann vi (:

Vi åt lite när vi kom hem sen har det inte hänt så mycket mer. Och nu blir det film, ^^
PUSS

:(:(:(

Idag är det ingen bra dag känns det som, är nedstämd stressad och rastlös. Mår bara jätte dåligt. Vill bara bort. Jag tror jag joinar Linnis kanske, men nu ska jag sova om jag kan.

PUSS

En liten Fredag

Det är fredag idag, kroppen sa nog i från i morse för jag blev skityr och det kändes som att jag skulle svimma i skolan. Kändes också som jag hade hjärtklappning. Uffa, lärarna skickade hem mig för att vila vilket känns skönt nu såhär i efterhand. Det var nog bäst endå. men i morse tänkte jag bara på att jag skulle få dryga restuppgifter. Försöker verkligen undvika dom för sånna gör bara mina planer svårare. Jag vill ju ha bästa förutsättningarna som finns sen, inte börja med att ha ett berg med shit att göra redan när man åker in till BB.

Emelie mådde inte heller nå bra, lite feber och blek sådär. Gullhönan var rädd att smitta mig men det är nog ingen fara. (: Vi åkte redan klockan typ 09.00 i morse. Åkte på LIDL och köpte billiga neutrala strumpbyxor (:(: sånna behöver man alltid. ( hoppas jag köpte rätt size bara ) sen hem till Emelies mamma en snabbis. Hon skulle kolla efter en sovsäck som hon inte hittade.

När jag kom hem la jag mig i sängen och sov i några timmar (:(: fick föresten en jättemysig amningskudde i går som jag älskar ! Den är superskön att sova med också :D Vaknade sen vid halv2 och satte mig här. Sen kom Linnea och Johanna en stund, vi satt här nere hos oss och pratade lite.

Nu har Pierre kommit hem och han står och duchar. Linnea och Johanna drog nyss för att fixa inför party kvällen ikväll (:(: dom kanske kommer hit senare innan dom ska på tranan. Blir verkligen jätte sugen på att parta nu. Har ju inte gjort det på snart 9 månader. Och längre läre det bli., men jag lider inte i det stora hela (: bara lite småtråkigt sånna här gånger ;).

Ikväll, om dom kommer blir det att umgås med dom annars kanske mickan och wezlan kommer jag vet inte riktigt. Men jag får iaf Pierre för mig själv innan kvällens slut. När han är pratglad och trött.
Nu ska jag göra ett försök till att frächa upp mig. (: Vet inte vd jag ska ha på mig.

PUSS

Familjecenter

Dagen började med strul. uff, klev upp och frächade upp mig. Vid 06.40 ungefär. En timme senare ringer jag och checkar med wezlan ( han skulle hämta oss på vägen ), men då svarade inte han. Fick tag på han 10 min senare och då hade han sovit över och var superstressad. Så vi åkte med Inga-lill ner på familjecenter ist.

Det blev bara ett snabbt möte där med Karin, våran barnmorska. Hon lyssnade på bebisens hjärta och kände på och mätte magen. BEBIS hade sjunkit djupt i beckenet och sa att den var redo om jag minns rätt. Måttet på magen var lika som förra gången. Men hon sa att den hade sjunkit ner så mycket så att det antagligen var därför det var så.

Dock var blodtrycket lite högre än vanligt och så hade jag lite äggvita i urinen, vilket skulle kunna vara tecken på havandeskapsförgiftning men hon trodde inte att det skulle vara någon fara. Men vi ska iaf dit igen nu på tisdag och skriva förlossningsplan och ta nytt blodtryck och urinprov. För säkerhets skull bad hon mig att vila.

Tur att det är helg, annars är det svårt att ta det lugnt i skolan. Resten av dagen var jag lite orolig av mig. Ringde mamma och berättade. Och hon ringde och bad barnmorskan förklara lite bättre för mig. När hon hade ringt kändes det mycket bättre.

Lektionerna i dag var halvsega. Kollade på samma film igen på Psykiatri/Utvecklingsströring idag som vi sett förr. Sen efter lunch blev det svenska C ( ganska svår kurs, kändes mysko. Tur att linnis bytte till det med mig annars hade jag gått därifrån ) Efter det som sista lektion för dagen Engelska B som är skit kul. Och bra lärare har vi också. Känner att jag lär mig saker och utan att hålla på att somna.

Snart kommer bebis och det känns bra, det känns som att jag vill att bebis kommer så att jag fåt ställa in mig i min nya levnadsroll (:(: Det är lite spännande sådär. Men samtidigt har jag inte alls bråttom. För jag hinner vara mamma resten av mitt liv, så att vara " bara " Nathalie " ett tag till skadar inte alls. Jag lider inte. (:(: Kluven är vad jag är.

Nu ska jag typ ta det lugnt eller nå.
PUSS


37+0. Vecka 38

Uträkning utgår från dagens datum: Ons 2 sep 2009.
Din graviditet startade Ons 17 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 31 dec 2008 (ägglossningen).
 
Du är på dag 260 av 280. (92,9%).
Du är i vecka 38.
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0).
Du är i 9:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 sep 2009
Du har 20 dagar kvar till beräknad förlossning.

Kommer ihåg när jag och Pierre kollade på den där mätaren där uppe när vi hade gått halva tiden och tyckte att den hade gått frammåt jätte mycket. Nu därimot har den gått jätte mycket frammåt. Nästan inget kvar.




Vecka 38: 2 sep - 8 sep 2009

 

Vecka 38

















Kroppen:
Nu närmar sig förlossningen med stormsteg. Se till att du vet var din partner befinner sig och att du lätt kan få kontakt.
När barnets huvud har ställt in sig brukar det bli lite lättare för den blivande mamman att andas och äta igen eftersom det blir lite mer plats upptill i magen. Allt fler känner förvärkar. Det som skiljer förvärkar från sammandragningar är att värkarna oftare gör ont. Först blir magen hård, precis som tidigare, men efteråt kan en molande känsla finnas kvar. Smärtan sitter långt ner i magen eller ländryggen och påminner om mensvärk. Långt ifrån alla får dock någon förvarning om att förlossningen är på gång. När du väntar ditt första barn är det vanligast att barnet kommer efter beräknat datum. Är du omföderska föder du statistiskt sett nästa barn två till tre dagar tidigare.
 
Barnet: Nu är barnet helt fullgånget och navelsträngen är cirka 50 cm lång.


Måste också tillägga att magen sjönk mer efter skogspromenaden i dag. Snart kanske den är på G? den är ju som sagt fullgånget nu.

PUSS

 


Bildinlägg (:(:

Nu äntligen lägger jag ut bilder. Dock några dagar senare än sagt. Men jag är trött och vimsig (:(:

1. Första bilden är från Vecka 37.

2. Där är våran underbart fina barnvagn som vi fick utav Roger och Karin. Måste tillägga att det är små nallar i hela " inredningen " / stoppningen eller vad det heter.



3. Den sista bilden är på våran bilbarnstol. Helt perfekt (:(: Den fick vi av mamma.
sen har vi också fått en babysitter, den också av mamma men den glömde jag knäppa på.

Idag har varit en lugn dag i skolan. Först på sjukvårdstimmen kollade vi på en film. Sen på Etik & Livsfrågorkursen kollade vi också på en film. Mona lisas leende. Den var skit bra. Efter lunchen skulle den diskuteras efter punkter. Det gick faktiskt skit bra även om det blev mycket bebis prat emellan. Sen sista timmen blev det Idrott, tänkte att jag skulle vara med så mycket som möjligt. Det blev en lugn promenad i skogen. Hade sammandragingar hela tiden nästan ( tur att det inte gör ont ) sen sista halvtimmen körde dom andra styrka. Som bestod av sit-ups och armhävningar så det kunde jag ju inte vara med på. ;p tråk.

Sen resten av dagen har jag bara chillat. Mamma och Nicole kom förbi en snabbis dom med och lämnade nybakat rosenbröd ( mamma bakade, det är sjukt gott ) och mitt te. Sen fick bebisen sitt första gosedjur. En Bukowski hund ^^ längtar tills bebisen får den. :D

PUSS


RSS 2.0