Allt klart

Jag suger på att uppdatera nuförtiden. Men jag anser att det är ganska förståerligt eftersom tiden snart är här.
Men trots att jag är trött har det ju hänt en del saker i helgen.

Igår kom Hjördis, hennes son Roger och hans fru och barn med barnvagnen och kläderna vi fick av dom.
HUR FIN BARNVAGN SOM HELLST !. Helt overkligt att vi fick den. Det är en emmaljunga med nallar på insidan.
Verkligen jätte fin. Sen fick vi som sagt en låda med filtar handdukar och små nyfödd babykläder :D:D allt jätte fräsht. Så mycket mer hände inte igår, jag och Pierre myste i varandras sällskap tills det var dax att sova. Det bästa som finns.

Idag vaknade vi också tidigt, det suger. Jag vill ju sova när jag kan., (:. Iaf så åt vi frukost. Sen chillade vi i soffan tills vi skulle åka och hämta bilbarnstolen. Mamma kunde inte hämta den idag eftersom hon var i sthlm så vi hämtade den. Det är en present från henne ^^ <3
Stolen var bäst iaf, hur lämplig och bra som hellst. Snygg också. Och när vi endå var där köpte vi en babysitter av dom och så fick vi en hoppgunga. Så nu är allt klart till den lilla kommer. Packade också väskan i dag. Den är nästan klar. Det ska bara i sånna saker vi använder dagligen.

Det känns iaf lite närmre att den kommer nu. Känns liksom i kroppen.
Bilder på allt kommer i morgon JAG LOVAR. jag är så virrig nu men ska hålla det. (:(:

PUSS

Det sjunker

Det är verkligen häftigt när man tänker på, att det är en liten person i magen. Just nu en helt okänd liten person med ett ansikte vi inte sett. Allt vi vet om den här lilla är att den endligt barnmorskan mår bra. Vi vet inte vad det är för kön eller vem den är lik. Det är lite häftigt. Jag satt och tänkte på det nu.

Den här veckan har verkligen slitit på mig känner jag, jag har varit svullen i fötter och ben nästan hela dagarna. Jag har varit dödstrött när jag kommit hem och ja verkligen slut. Det känns underbart skönt att det är fredag så att jag hinner vila upp mig lite inför ennu en vecka,.

Idag började vi med Engelska B, gick igenom lite gramatik sen skulle vi läsa en novell. Den var skitlång och jag mådde jätte illa så jag orkade inte läsa. Lektionen efter blev det psykiatri/utvecklingsströring och lektion för ettorn. Tror det gick bra iaf. Efter lunch fortsatte Psykiatri/utvecklingsstörning. Då fick vi måla och sen slutade vi så det var chill. (:(:

Efter en veckas skolgång ( som i vanliga fall inte alls är ansträngande på det här sättet ) så har magen sjunkit hur mycket som hellst nu på kvällen. Kände och känner fortfarande hur det trycker på. Inte på ett sätt som förr. Magen är verkligen långt ner. Tänk om den kommer snart ^^  men som sagt känner ju inget annat. Lite konsigt ;D
Imorgon kommer iaf hjördis med vagnen. Längtar efter att se den, dom sa att den var sjukt fin :D en emma-ljunga tror jag inga-lill sa men jag är inte säker. Imorgon ska jag och Pierre också packa BB väskan. Vi är så sjukt sega. Dagarna går och ja vi bara glömmer bort det hela tiden. Det slutar väll med att vi stresspackar i sista sek.

Nu blir det nog inte så mycket mer för mig ikväll. Kolla lite bloggar innan jag lägger mig kanske. Är sjukt trött., och tv kan jag inte kolla på för jag blir aldeles killig i benen. Sitter inte alls skönt så jag kan inte koncentrera mig. Synd, för pierre lägger sig så sent. Och jag vill ju lägga mig med honom.

PUSS

Vecka 37

Skriver mest det här inlägget för att jag själv ska kunna kolla tillbaka senare (:(: Tror inte att den lille kommer innan datumet om jag ska vara ärlig, Jag tror den stannar mycket längre. För jag känner inte av något speciellt. Eller ja, jag vet inte riktigt VAD man ska känna i vecka 37. Men jag hade föreställt mig att det skulle vara betydligt mycket värre. Vill ha bebisen i september. Det blir så sent annars ;D och jag vill slippa vara trött i kroppen, men annars har jag inga problem med att vänta om det ska vara såhär "lätt". Skönt med helg i morgon iaf.
Iaf så ser våran graviditet ut såhär just i dag. (:

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 27 aug 2009.
Din graviditet startade Ons 17 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 31 dec 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 254 av 280. (90,7%).
Du är i vecka 37.
Du har gått 36 fulla veckor och 1 full dag (v36+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 10:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 sep 2009
Du har 26 dagar kvar till beräknad förlossning.

Vecka 37:

26 aug - 1 sep 2009



Kroppen:

Livmodern sjunker nu något och ger mer plats åt magen och lungorna. I gengäld kan trycket på urinblåsan bli starkare och man måste kanske kissa oftare. Barnmorskan mäter tillväxten och lyssnar på barnets hjärtljud. Normalkurvan för symfys-fundusmåttet ligger vid denna tidpunkt mellan 31-37.
Hos förstföderskor brukar huvudet snart fixera sig i bäckeningången. Ligger barnet med stjärten neråt kommer man att vilja göra ett försök att vända barnet. Hos omföderskor är det vanligt att huvudet förblir mer rörligt innan det slutligen fixeras.
Gå gärna igenom förlossningsbrevet du har skrivit med din barnmorska och gör en avstämning.

Barnet:

Barnet fortsätter att lägga på sig hull, vikten kan variera mer nu, i början av den sista graviditetsmånaden är det vanligt att barnet väger omkring 2750 gram och huvudet är cirka nio centimeter i diameter. De resterande veckorna fram till födseln ökar vikten vanligtvis till 3000-3500 gram och barnets längd brukar hamna på mellan 47-50 centimeter. Av någon anledning brukar pojkar väga mer än flickor och det andra barnet likaså.


Och det där är vad som sägs just nu. Bild på bebishuset kommer nog i morgon, men jag lovar inget. (:(: det är bäst så.


Fix & trix

Måste börja med att ursäkta min dåliga uppdatering. Känner att jag inte har samma flyt som i början. Är så jäkla trött bara. Det är mycket planerande. Mycket med skolan, det är bara ansträngande. Men så är jag inte van att ha så mycket för mig på dagarna heller. (:(: det var ju nyss sommarlov. Är för övrigt också väldigt svullen om fötter och ben nu. Sjukt ebokvämt att gå hela dagarna i skolan när man har svällt redan vid 9 ;p.

Pratade med Engelska B läraren i dag. Hon var jätte positiv och sa att det var klart att vi kunde fixa med schema och sånt (:(: känns underbart att veta. Så nu är det bara en lärare kvar. Svenska C. Den läraren ska jag prata med i morgon under något tillfälle tror jag. Vågade inte gå dit idag när det var första lektionen, helt själv för jag blev 10 min sen. Jag drar redan blickar till mig så det kändes inte kul. (:

Gick också in i ny vecka i går. vecka 37. Om 6 dagar så är den inte ens för tidig om den föds ;D men det gör ju inte mig/oss något om den väntar tills datumet. Måste fixa lite med skolan först innan, det skulle kännas bäst. Men samtidigt skulle det vara skönt att slippa vara rastlös på kvällen och trött på dagen.

Har allt utom bilbarnstol fixat nu också. Men det skulle mammi fixa sa hon. Barnvagn + skötväska och babysitter skulle vi få utav Inga-lills kompis son. Dom behövde det inte. Och sen när vårat hjärta blir så stor att den behöver sitt vagn så fick vi den med ^^ Ibland har man världens tur.

Imorgon blir det en ganska chill dag hoppas jag, veckan har redan varit skitlång. Vi börjar med 2 timmar Engelska B sen blir det antingen Psykiatri/utvecklings ströning eller lektion i hur man bäddar sängar för ettorna. (:(: Slutar iaf typ 2 tror jag. Jag ska inte ha något projektarbete nu utan det skjuter jag på för att orka.  Efter skolan åkte jag och Micke kanske till byn och umgås med Ellinor en stund. :)


Sista dagen på vecka 36

Det känns i kroppen att det börjar närma sig nu. Jag sover sämst genom att jag läre upp och kissa hur många gånger som hellst per natt. Skolan har börjat så nu har jag något krävande att göra på dagarna. Det är faktiskt en omställning annars också att gå i skolan efter ett sommarlov. Men som höggravid är det en annan sak. Satt redan vid 10 i morse på svenskan och dagdrömde om min säng. Om hur skönt det skulle vara att få krypa ner och somna ^^. Fötter och ben tar också stryk av allt promenerande mellan lektionerna i skolan. Det spänner och har sig, så när jag och Pierre vandrar hem efter skolan har jag fetaste sendraget under högerfot. Det är ju hur skönt som hellst ;)

Pratade med 2 av 4 lärare i går. På dom lät förslaget ok så det känns lite lättare nu, det där med att gå 4 dagar i skolan. Hoppas bara att dom andra 2 lärarna är lika positiva. Då skulle jag gilla läget. Fasst det läre jag väll göra vilken som? Får se på torsdag. Sen ska jag väll tala om det för Nina och se hur hon säger. Men det är ju som sagt bara planer. Planer som ändras om det inte känns bra. (:(:

Idag är det 28 dagar kvar till BF. Nu börjar lixom the final count down (: det är mindre än en månad. I morgon går vi in i vecka 37. och det är så knäppt. Jag mår för bra för att vara så långt gången ;D. Jag hade min bild i huvudet om hur en graviditet skulle vara, och det var inte alls såhär. Men jag klagar verkligen inte över att jag hade fel.
Men som sagt, det känns i kroppen. Jag är trött och har obekväm värk i ryggen. Men i huvudet känns det verkligen inte som att det bara är någon vecka kvar,.

90% av graviditen har gått nu.

BTW - tack mamma för vetekudden, <3

PUSS


13 månader <3

Idag har jag och Pierre varit tillsammans i 13 månader :D:D och igår var det exakt en månad till BF :D
30 dagar kvar i dag.
Tiden går verkligen fort nu. Och det läre ju inte gå saktare nu när skolan har börjat igen. Då flyger ju dagarna iväg ^^

Jag och Pierre har inte gjort så mycket i dag. Eller Pierre har men inte jag. Han har varit duktig och rensat förådet så jag får in all min skit där (:(: sånt där som är bra att ha sen. Jag har inte kunnat hjälpa till så mycket för jag är så trött. Och öm i ryggen är jag, sen står jag längre perioder känns det i hälarna att jag har gått upp i vikt.

Det känns som att dagarna aldrig slutar. Att dom bara fortsätter, eftersom jag inte sover nå bra och vaknar på morgonen och är lika öm som innan jag la mig,.men det är ju inte så illa att jag inte står ut.

Imorgon ska jag försöka prata med lärarna och se om dom vill hjälpa mig. Hoppas det går bra.
Ska också på andra möten. (:





PUSS

Bildinlägg.






Lovade ju bilder. Dom här är från 35+0 (:(:b
den röda pricken är ett sår ingen spricka  :)



PUSS

Mysfredag hos mamma.

Blev så sent och jobbigt i går så jag skriver lite i dag ist.

I går i skolan visade vi en ltien grupp med 1:or runt på torsberg. En bra grupp tyckte jag då ;D. Sen satt vi och pratade lite om praktiken och så. Träffade hjärtis innan han skulle åka hem. Han mådde inte alls bra, :/ vi gick och åt lite i matsalen typ halv 12 eller nå. Maten smakade peppar. HUR GOTT SOM HELLST. inte -.- iaf, efter lunchen hade vi introduktion på kursen Psykiatri/Utvecklingsströrning. Fick sluta 1. En timmet tidigare än vad som var sagt. Då följde jag med Emelie på stan en snabbis. Hon skulle kolla på springbyxa (:(: Hon skjutsade tillbaka mig till skolan till klockan 14.00 för jag hade bestämt möte med Nina och Mamma.

Mötet gick väll sådär. Jag hade trott att det skulle gå skit bra att plugga hemma och så, men hon fick det att låta som att bestiga mount everest i högklackat .Iaf nästan så. Men allt är inte riktigt klart ennu heller. Nästa vecka när jag träffar mina lärare och dom nya lärarna så ska jag prata med dom och se vad dom säger. Ju färre timmar jag kan vara hemmifrån på dagen desto bättre. (::(: Resten är hemligt.

Pratade också med mamma innan vi skiljdes innan maten. Hon berättade att min farfar hade avlidit i cancer. Jag har aldrig träffat honom och det var lite krångel åt det hållet, men jag fick se bilder på honom i går för första gången. Så nu vet jag vart jag har fått utseende ifrån. Skit kul ;p

Iaf på kvällen så var det ju kräftskiva hemma hos Mamma. Det var många ur familjen där och så, mamma hade lagat köttfärspaj som är så jävla god. Synd att jag blir mätt så fort :o , satt och myste där tills ungefär 20.30 då vi åkte med Rebecca och Kalle hemmåt granberg.

Kvällen avslutades med Film för mig och Pierre. Fick också med mig hembakade bullar, köttfärspaj, hembakat rosenbröd och honung hem hit igen. Då blev jag glad ^^

PUSS

Första dagen i 3:an

Ja idag började ju skolan, känns lite konstigt att gå i 3:an och vara äldst på skolan (:(: och sen att jag och Pierre går på samma skola är också lite kul sådär ;D. Klev upp med Pierre i morse. Klockan 07.00 Helt onödigt för mig men jag vela ju vara vaken när han åkte. Kunde inte somna om så jag gick upp och åt lite. Blev laxmacka ^^ sen när han hade dragit till skolan , ett tag efter gick jag ner och sov några timmar till.

Klockan halv tolv typ kom patrik och rebecka, dom hade med sig presenter till alla från turkiet ^^, dom hade precis kommit hem. Fick skit fina trosor (:(: Pratade lite med dom sen började jag göra mig kalr för dagen. Vid halv 1 kom Ellinor, Jossan och Linda hit innan vi skulle till skolan. Åkte och hämtade Jossans skor på drive in på max ;D hon hade glömt dom där igår kväll haha.
 
Själva skoldagen var väll en halvtimme max. Och då hade vi hunnit vara i aulan också. Det var kul att träffa alla igen. Efter skolan följde jag med Wezlan och Linnea när dom skulle äta. Åkte hem och åt senare ist. ((: Sen resten av kvällen har bara varit mör. Det känns som att jag har kört världens work out pass. Så slut är jag i kroppen. Men samtidigt rastlös.

Imorgon i skolan ska vi tydligen visa 1:orna runt på torsberg. Visa vart skolsyster är och vart lite sånna saker håller hus,. blir en kortis dag. Och klockan 14.00 har jag och mamma bestämt möte med Nina. Ska prata om hur det blir med hemma plugget i höst. Hoppas det går bra. Sen senare på kvällen är jag och Pierre hembjuden på kräftskiva hos mamma. Har längtat hela veckan. Är verkligen hungrig på kräfta nu ^^ . Hoppas på en massa mys.

Upptaderar väll om det imorgon kväll antar jag.
PUSS

Sista sommarlovsdagen ever.

När vi hade varit hos barnmorskan gick jag och Pierre ner på stan och fikade med Linnea och Emelie. Blev lite strul sådär innan vi kom ut men det gick.. Sen kom Inga-lill och hämtade oss. Maten var nästan klar. Så vi hann inte gå. ( det tar sånn tid för mig att lunka även om jag själv tycker jag är rask ;D ). Hon hade lagat skit god fisksoppa. Hur gott som hellst.

Pierre är väll rolig han. I går tyckte han att jag har varit ute på för mycket och inte umgåtts nå med honom. ( Det är svårt det där när man är sambo ^^ har inte kommit i balans riktigt än. Det känns ju som om att man umgås hela tiden ibland, men så är det ju inte för att man bor i hop. ) Iaf så bestämde vi att vi skulle bara mysa i dag och kolla på film och raka hans hår lix. Men nu är det han som är ute på efter några timmar poker på nätet.

Så jag sitter iaf här., tills han kommer hem hade jag tänkt. Stressar iaf inte. Skriver lite på packlistan till BB. Ser över vad som behövs ha med. (:(: Hade tänkt packa den när hjärtis kommer hem. Kanske är lite tidigt vad vet jag? Men det är skönt att påbörja det iaf. Ska väll plocka lite här på rummet också,. det blir apstökigt påengång. :O

Och i morgon är det första skoldagen. Det ska faktiskt bli kul. Börjar klockan 14.00 tydligen. Det är ganska värdelöst men endå skönt :p 3:an . Sista året. Min sista sommarlovs dag i dag om jag klarar 3:dje ring. Ganska overkligt. För nästa sommar om allt går som det går är jag arbetslös. Och sen ifall jag blir ledig på sommaren. Då har jag semester. Och då har jag antagligen fått kämpa för att få den också :O

PUSS

Hej vecka 36

Gud vad tiden går fort. Går redan in i vecka 36. Alltså 35 fulla veckor idag. Det känns helt overkligt att det ska komma en bebis som är våran egen om några veckor. Att jag, om några veckor inte har min kula kvar. Att jag inte är gravid längre. Så knäppt. Jag har hunnit vänja mig och nu senare börjat trivas som mest. Så ska den bara försvinna :):)
Bild kommer så fort Pierre kommer hem och hjälper mig.


Uträkning utgår från dagens datum: Ons 19 aug 2009.
Din graviditet startade Ons 17 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 31 dec 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 246 av 280. (87,9%).
Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 0 fulla dagar (v35+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 sep 2009
Du har 34 dagar kvar till beräknad förlossning.



Vecka 36:

19 aug - 25 aug 2009

Kroppen:

Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet:

Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen.




Vi var också hos barnmorskan idag. Mätte magen, den låg på 33. Hade ökat ett kilo så nu väger jag 68. Inte farligt alls. (:(:
Blodvärdet hade också gått upp lite. Även fasst jag slarvat med tabletterna. Måste bli bättre om jag ska orka med förlossningen.

PUSS

Tisdag utepå.

Vaknade i morse vid halv 11 när Linnea ringde. Hon frågade om hon fick komma. (:(: Jag och Pierre låg fortfarande i sängen och jäste när hon kom en stund senare. Vi satt och pratade innan vi gick vidare till Emelie. Där drack vi kaffe, ( jag te och varma koppen ) och hjälptes åt att pilla lite med Emelies nys lägenhet. :):) Det är roligt när man ser resultat tycker jag. Linnea började må illa efter ett tag, så jag satte mig inne i vardagsrummet ett tag. Kollade lite på datan.

Typ halv 3 åkte vi, Jag Fredrika Linnea och Emelie ner på dollar och skulle köpa glödlampor. Blev lite annat med också, som block till skolstarten och sminkservetter. Därefter åkte vi till biblan. Emelie och Fredrika skulle pilla med en just då överraskning till mig och Pierre ^^ Jag och Linnea satt och myste i bilen när dom var inne.

När vi var klar åkte vi tillbaka till Emelie och Erik. Drack lite mer kaffe och satt och prata. Pierre kom en snabbis så vi fick öppna våran förlovningspresent. Det var en varsin ram med söta texter i. Verkligen jätte fin present . Klockan började bli runt 18.00 så Emelie skrev en matlista sen följde vi med och storhandlade mat. Det är alltid mysigt tycker jag ;D.

Innan vi åkte hem körde vi förbi hos Emelies mamma på Rehn. Dom skulle hämta bilder från datan där och hjälpa till med nå grejjs. Emelies Mamma Anna visade en skit rolig bok. Svårt att beskriva vad det var riktigt men jag har inte skrattat så mycket på länge ;D.


När klockan var typ 20.00 kom jag hem igen. Älsklings Pierre hjälpte mig att färga klart mitt hår. Uppskattar verkligen hjälpen då det är svårt att göra det själv. Resten av kvällen har bara varit chill. Förutom att jag har ap ont i ryggen. Det börjar bli / är lite smått otympligt mot slutet av dagen att bära kulan. Men faktiskt så trivs jag bättre än någonsin med magen. (:

Nu blir det nog att lägga sig och vila. Kramas med Pierre kanske? mhh låter skönt.

PUSS


snabb update

Måste börja med att ursäkta för mitt avbrott på några dagar. Efter att jag skrivit det senaste inlägget blev jag jätte förkyld. Hade sånn huvudvärk och rinnsnuva så jag höll på att bli knäpp ;s

Idag var vi iaf på näst sista föräldrautbildningen. En barnmorska berättade om första tiden när bebisen har kommit.
Tänkte inte skriva nå mer nu i natt. Det känns ganska krystat. får bli ett kort inlägg (:(:

PUSS

Hundvakt, 4 dagar i lyx

Sitter hemma hos Nisse och Veronika nu. Pierre kollar på film på storbildsTV:n och jag chillar vid datan.
Vi ska vara hundvakt nu åt deras 2 pudlar och lilla chihuahuan tills söndag någongång när dom kommer hem. Dom ska på tallinkryssning. Dom har varit snäll och fyllt upp kyl, frys och skafferi med allt möjligt gott så hungirga läre vi inte vara under dom här dagarna. (:(: Skönt att få vara ensam lite. Tråkigt bara att jag har blvit sjuk.,

Jag har ont i huvudet. Halsen svider, jag snorar och ögonen svider. Känns som ett kul slut på sommarlovet.
Blir iaf här nu dom närmsta dagarna.

Gick också in i vecka 35 i går. 34+1 idag

Uträkning utgår från dagens datum: Tors 13 aug 2009.
Din graviditet startade Ons 17 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 31 dec 2008 (ägglossningen).
Du är på dag 240 av 280. (85,7%).
Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och 1 full dag (v34+1).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 sep 2009
Du har 40 dagar kvar till beräknad förlossning





 

knäpptes i går av älsk <3 (:(: 

Kroppen: Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.


PUSS

Bildinlägg.

Blir en kortis såhär utöver det andra inlägget. Som jag skrev är jag öm i ryggen och skit trött jämt. Halsbrännan kommer bara när jag är skit hungrig så :)

Idag har jag umgåtts med Linnea. Vi kilade ner på dollar och karlssons ett tag innan Linnea skulle dra iväg på secret mission. Jag gick hem, så kom mamma och nicole med skor rebecca hade köpt ;D fick 2 par som jag är nöjd med ^^.
När dom hade åkt gick jag ner hit och la mig. Låg och vilade i 1.30 timme typ. Sjukt slut i hela kroppen och på världens sämsta humör. Följde med Pierre, Inga-lill och Mikael på rusta och köpte lite nötter. Inga-lill skulle ha en golvmatta. Åt lite våfflor innan grillningen ikväll. Blev verkligen ap mätt. SÅ jag orkade inte så mycket grillat. Innan färgade jag Johannas hår (:

Här är bilden på det fina skötbordet vi fick av Patrik och Rebecka igår ^^
ovanpå ligger även puffdynan som vi fick av Min syster Rebecca (:(:


PUSS

Vecka 34 ( lite sent )

Skriver lite om det idag, vill fylla ut graviditets kategorin lite. Så :)

Vecka 34

Uträkning utgår från dagens datum: Tis 11 aug 2009.
Din graviditet startade Ons 17 dec 2008.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Ons 31 dec 2008 (ägglossningen).
 Du är på dag 238 av 280. (85%).
Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 6 fulla dagar (v33+6).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 sep 2009
Du har 42 dagar kvar till beräknad förlossning.



Bilden är tagen för typ en vecka sen. När vi var 33 fulla veckor. (:
Jag känner nuförtiden att jag är tröttare och mer lätt retad. Inget plus om man säger så. Har haft lite förvärkar och stickningar. Ont i ryggen också. Eller ont, snarare öm. Som man blir efter en tid med dryg värk typ.
Där inne ligger en bebis. Helt knäppt :)


Barnet


Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Vikt 2 350 gram.


Mamma


Livmodern tränar för förlossningen nu och du kan känna av det i form av förvärkar, en del svagare och andra kraftigare. En del känner du inte av alls, men du kan känna med handen utanpå magen att den plötsligt drar ihop sig och blir alldeles spänd. Är du omföderska brukar förvärkarna vara kraftigare än med första barnet, säkert känner du även av dem lite oftare. Livmodern är jättestor nu. Kommer du ihåg i början när magen var platt? Mycket har hänt sedan dess.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.


Ett litet inlägg

Det måste få bli ett litet inlägg nu innan jag lägger mig. Jag har inte skrivit något mer sen i fredags morse för att jag antagligen körde slut på mig sj i gävle den dagen ;p utan att jag märkte det specieltt just då. Kom inte hem och kunde vila fören vid 23.00 på kvällen. Fötterna var hur svullen som hellst efter en hel dag av att gå och värmen :)

Är så slut i hela kroppen nu. Halsbränna sådär ibland, och tuggtabletterna har världens äckligaste konsistens.
Har också börjat få förvärkar märkte jag idag. :O

Tänker inte skriva så mycket mer nu. Får hoppas jag hinner i morgon innan mamma kommer och hämtar mig.
Men måste iaf nämna att Patrik och Rebecka kom förbi med världens finaste skötbord till mig och Pierre. Det var helt oväntat och gud vad snällt av dom, vi som inte visste hur det skulle bli med det. Det är skönt nu när det är uppe, en sak mindre att oroa sig för. (:
Sen måste Pierre också få en liten rad för att han är så söt och orkar massera mig på ryggen i dag när jag hade förvärkar, även fasst han också är trött så tar han orken och hjälper mig.

Tänkte att jag lägger in bilder i morgon på skötbordet och på bebismagen. (:(: Kan ju vara kul att kolla på . Och nu har Pierre hjälpt mig sätta in sladden också.

PUSS

Fredag och Gävle

Nu snart bär det av till Gävle. Pojkvän är där hos tandläkaren, han åkte för en timme sen så han borde precis ha kommit fram nu., Jag ska åka med Patrik och Rebecka. Kolla lite i stan med dom tills Pierre är klar. Hoppas det går bra för honom. Vem vet, han kanske har räls när han kommer tillbaka.

Inatt blev det iaf inte mycket sova alls. Pierres pappa skulle åka med tåget tillbaka till Göteborg kl. 04.00 i natt. Jag lyckades väll somna innan men vaknade kl. 03.10. Efter att han åkt hem skulle vi försöka sova lite eftersom Pierre skulle upp kl.07.00. Pierre somnade tillslut typ 05.15 av att jag killade honom på ryggen. Själv hade jag äcklig halsbränna IGEN. så jag somnade mycket senare. Klev upp 07.40. åt paj till frukost i dag igen. Fasst i dag var det rabarber.
Sen typ från 08.00 har jag sminkat mig lite och klätt mig.

Är sjukt trött i hela kroppen iaf. As jobbigt. Och halsbrännan håller i sig stadigt. Ska på apoteket idag. Fick ett tips om bra grejjer man kan ta när man är gravid. :D:D inga fler sömnlösa nätter pga halsbränna hoppas jag.
Sen i kväll när jag kommer hem blir det till att handla mat och sen vidare till Lottefors där Jossan har klassmys. Grillning och sånt. Ska dit om jag inte kommer hem allt för sent från Gävle.

Men nu ska jag dricka upp min nyponsoppa och åka iväg strax. Skriver kanske i kväll/natt och jag orkar. Jag är ju trött (:(:


PUSS


4 timmar efter läggdaxx

Sitter här nu, 06.00 på morgonen och kollar på min älskade pojkvän och färtman som ligger sött och sover i våran säng. Det ser så underbart skönt ut, han har tur han (:(:

Vaknade för ett tag sen med världens äckligaste halsbränna. Kände att det inte gick att ligga kvar. Det roliga i det här är att Pierre frågade mig i går kväll/natt innan vi la oss om jag hade börjat få halsbränna då man kan få det som gravid och speciellt senare in i graviditeten.

Tänkte att om jag tar en kopp med varmt te så kanske halsbränann släpper lite så jag får sova igen. Jag har liksom inget att göra vaken vid den här tiden på dygnet. Det blir iaf till ringa barnmorskan och fråga vad som hjälper ( har för mig man måste göra det innan man köper något ) och därefter åka och köpa nå grejjs från apoteket. För jag har ingen vidare lust att vakna såhär varje morgon fram tills att våran lilla ängel kommer. Det är för obehagligt.

Tror jag har börjat få lite besvär nu, när jag endå klagar ;). Som det här med halsbrännan om det fortsätter.
Annars kanske det var för tzatzikin till maten som vi för övrigt åt klockan 22.30 eller nå i går.
Sen har jag ap ont i häcken. Känns som att jag har ramlat på isen.

Tråkigt är det också när jag hade planerat att lägga in bilder nu när jag endå satt i lugn och ro. Men så visade det sig att Pierre har dragit ur grejjen som sitter in till datan. Så det går inte om jag inte vill krypa. :( Får be honom om det när han vaknar. Då kommer bild på magen från igår.


( bilden är från Sommaren 07. Ganska gulligt faktiskt. Jag älskar min Pierre )

Nu ska jag försöka sova lite. Önska mig lycka till ;D
PUSS

33 fulla och Familjecenter

Igår hände det så mycktet kändes det som så jag fick mig aldrig tid till att skriva. Men nu är jag på G igen (:(:
Vi åkte iaf och hämtade Pierres pappa inatt, har var typ som jag tänkt mig. Hade inte träffat honom förr så det var kul. Pierre är väldigt lik honom, fick jag bekräftat igår också. Vi åkte och hämtade honom på stationen klockan 12 i natt. När vi kom hem satte vi oss och drack lite te och pratade.

Idag vaknade vi och klev upp typ halv 11. Det var mycket folk här redan som vanligt så vi satte oss och åt lite frulle. Klockan 1 hade vi tid på familjecenter igen. Träff med barnmorskan. Hon mätte magen. Den var nästan 29. Kommer inte ihåg vad den var förra gången men det var nog inga fel med det. :)

Hon tog inge stick i fingret denna gång då hon tyckt att vi stuckit så mycket redan. Skulle gå ner med järntabletterna till en om dagen eftersom jag får så jävla ont i magen av dom. Det känns skönt att slippa magknipen iaf. Sen lyssnade vi på hjärtat och det var bara bra. Precis innan vi skulle gå gick vi och vägde mig för kul också. Pierre gissade igår kväll på att jag hade gått upp typ 2 kilo. Och det hade jag också ;p eller 2 och ett halvt. Hon sa att det var lagomt så det är bara bra.

Barnet låg fortfarande med huvudet neråt och det skulle troligen inte flytta sig nå mer. Nästa träff är dagen innan skolan börjar. (:(: Om 2 veckor,. då blir det med den andra barnmorskan igen. Endå tänk, det har redan gått 33 fulla. Det betyder ju att vi går in i vecka 34. Och det är ju jätte långt gånget haha ;D

Senare idag ska vi grilla ute. Rebecka och Patrik ska också vara med. Och om det ordnar sig med den nya ugnen ska jag baka hallonpaj :D:D Men justnu ska jag bara chilla här. Har också börjat bli öm bak i svanskotan och i blygdbenet. Inte skönt om man kommer åt (:.

PUSS

Måndag kväll

Måste ju berätta lite om hur det gick i dag. Det gick faktiskt skapligt bra på föräldrautbildningen. Dock lät det som att det gått bättre för grabbarna. Där hade tydligen ALLA vågat prata och säga något; i tjejgruppen var det jag och en till som pratade och alla andra skrattade när det var roligt. Men jag tyckte det var ok endå. Inte någon pinsamt äcklig tystnad denna gång iaf. (:(:

Efter träffen. Typ vid halv 5 satte jag och Pierre oss utanför Torsberg och pratade och väntade på att Rebecca, Pierres syster skulle komma och hämta oss. Hon åkte från segersta så vi skulle möta henne på JET macken för att tanka. Snällt av henne att skjutsa oss :):). När vi kom tillbaka hit blev det typ att Pierre klöpp gräsmattan. Var skit långt innan eftersom gräsklipparen varit trasig.

När han var klar, och efter jag åkt med Ellinor och Jossan ner på stan och kollat pengarna. Ringde vi till Takeoff och beställde 2 Pizzor på hemkörning. Pierre var trött på att laga köttfärs sås och jag var inte sugen på det så. Vi tyckte att vi kunde unna oss. Dom var sktiseg på hemkörningen så Linnea hann komma innan pizzabilen. Inte för att hon är seg eller så men vi beställde Pizzan innan hon sa att hon skulle komma.

Eh, sen chillade vi typ bara uppe. Pratade och sånt innan Linnea skulle åka och handla och sedan kila vidare till ren. Hade tänkt följa men det blev så sent att cykla hem.

Föresten ringde Pierres pappa idag från göteborg och sa att han tänkte komma förbi här i morgon. Ska verkligen bli  kul att träffa honom då jag inte har gjrot det förr. ;p

Känner mig lite duktig också, har till och med städat innan jag satte mig här. Blir lika förvånad varje gång jag får ett sånt ryck. Skriver i morgon bitti för nu är det kväller^^

PUSS


Sista dagen

Idag är det sista dagen som vi blir ensamma hemma i huset för i morgon kommer alla hem igen. Dom har varit på storsjö yran men vi stannade hemma (: Jag och Pierre har varit skit duktiga och lagat mat och städat lite. Hållt det fräsht.

Idag blir det också lite att göra för en gångs skull. Nu är klockan typ 12, vi sitter och väntar på att Emelie ska höra av sig så att vi kan åka iväg. Vi ska åka runt och köpa grejjer som behövs till Emelie och Eriks nya lägenhet. Typ glödlampor och sånt som man bara måste ha. Tänkte att det kunde vara kul att ut och åka lite och kolla. Sen vid typ halv 3 ska vi till familjecenter på föräldrautbildning. Det blir andra kursen idag. Hoppas den blir bättre än den förra. Förra gången var bara pinsam och ansträngd. Denna gången ska vi sitta i grupper och prata. Så jag hoppas det är någon som vågar säga något, annars sjunker jag igenom backen HAh  ;p Ska prata om smärtlindring och pappans roll i dag också föresten. Om jag hörde rätt.

Efter träffen ska vi köpa lite bensin till gräsklipparen och sen dra oss tillbaka till Lyan. Pierre ska utföra fysiskt arbete genom att klippa gräsmattan och sen ska vi laga köttfärssås och spaghetti. :D:D

Men nu så ska jag leta efter min hårtork och platt tång, sminka mig och äta något annat än godis till frukost.
Skriver väll senare om hur det gick på träffen.

PUSS

Kort inlägg

Usha, igår kände jag av de första förvärkarna. Inte alls skönt. Känner att det börjar bli småjobbigt för min kropp nu.
Är trött typ hela tiden och har ont i ryggen. Det ät inte ens skönt att ligga ner längre. Det är iaf inte alls långt kvar.

Du är på dag 229 av 280. (81,8%).
Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 4 fulla dagar (v32+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tis 22 sep 2009
Du har 51 dagar kvar till beräknad förlossning.

Så ser det ut just idag.

Idag har jag och Pierre inte gjrot någonting. Bara tagit det lugnt och chillat. Tagit vara på den ensamma helgen. Jag har väll sovit/vilat den mesta delen av dagen. Det är skönt att man kan det. Dagen har iaf försvunnit. Jag och Pierre ska väll gå upp strax och laga Tortelini gratäng (:(: Det är skit gott. Trivs verkligen med honom.

Jämförelse (: 18+4 , 32 fulla och fjortispierre :):)<3

   

Puss

RSS 2.0